MICROTEAM ApS i Hårlev har eksisteret siden 1981

MICROTEAM blev grundlagt som et personligt ejet firma den 1.august 1981. Det fremstår i dag, som et multiservicefirma med fire kompetence-områder:

  • Professionel & pålidelig vinduespolering

  • Målfast & mageløst maskinbroderi og tryk på tøj

  • Stabil & samvittighedsfuld erhvervsrengøring

  • Effektiv & enestående IT-rådgivning og salg

”Man skal kunne lide hvad man laver” begynder Filip Christiansen, direktør i Microteam ApS, ”ellers er det ikke holdbart i længden. Det kunne ligne en rodebutik, men vi har medarbejdere der føler for hvad de arbejder med - inden for alle fire områder.”

Datamatstyring

Microteam, som i begyndelsen lå i Greve, begyndte med at lave teknisk IT. Styring, regulering og overvågning (SRO) med datamater. Der er bl.a. lavet en komplet styring til Greve Strands Vandværk, som er landet største private vandværk. Her styres bl.a. driftsformsvalg, vandkvalitet, overvågning for ledningsbrud, dataopsamling af udpumpede mængder råvand og brugsvand samt rapportgenerering af disse data til daglige, ugentlige, månedlige og årsrapporter til udskrivning på vandværkets kontor. Denne omfattende styring er løbende blevet udvidet og vedligeholdes stadig.

Af andre løste styringsopgaver kan nævnes datamatstyring af en multihoved-vejemaskine, 10 forskellige styrekort til IC3 togene (der fik togene på skinner – og de kører jo stadig godt!), tandlægeinstrumenter, elektro-akupunktur-apparater og en parcelhus-termostat.

Erhvervsrengøring

Microteam ApS har fra begyndelsen sideløbende haft en rengøringsvirksomhed med faste erhvervskunder som har givet en basis imellem de indkomne styringsprojekter.

Mange nuværende kunder er kommet til ved at vi først begyndte med at polere deres vinduer. Når behovet så har været der og de har bemærket vores stabile arbejdsindsats har vi så overtaget rengøringen også. Vi har i dag et speciale i hovedrengøring af bagerier og køkkener. Typisk er med et månedligt interval hvor vi vasker lofter og vægge samt inventar af med en fedtopløsende og samtidig miljø og hudvenlig sæbe.

PC import fra Østen

I midten af 1980’rne begyndte vi også at importere PC'er fra fjernøsten. ”Det kom sig af” fortæller Filip Christiansen ”at vi på en messe i Herning havde en PC med, der viste en simulering af et styringsprojekt. Der var en overvældende interesse for at købe PC'er blandt de besøgende på HI-messen og det blev så begyndelsen til vores egen import. Vi fandt et par pålidelige leverandører på Taiwan og oprettede et forhandlernet. Det gik godt indtil IBM lancerede sin PS2 (ikke playstation red.) med microchannel arkitektur. Så turde ingen købe andet end PS2 maskiner.” ”Men den standard viste sig aldrig at slå igennem”, fortsætter Filip Christiansen.’

Vinduespolering

I 1995 begyndte vi så med vinduespolering. Efter en kort læreperiode fandt vi store muligheder i denne branche. Vi hoppede også med på hjemmeservice-ordningen som så mange andre. Staten fjernede som bekendt tilskuddet igen i 1999 og det med et varsel på kun 3 måneder.

Men da vi lægger stor vægt på at efterlade både vindue og karm pænt har vi derfor konstant udvidet vores kundekreds med tilfreds kunder både blandt private, erhverv, ejendomme og offentlige institutioner. Vore kunder anbefaler os til andre så vi næsten ikke behøver at reklamere for nye kunder. Siden 1998 har Microteam ApS haft adresse i Hårlev og mange kunder i lokalområdet (Stevns kommune) er kommet til.

BEMÆRK at den nye servicelov om boligforbedringer i private hjem giver fuld skattefradrag for vinduespolering op til kr.6200,- per voksen i husstanden i 2020. Det er besluttet af sætte det op til kr.24000,- om året fra 2021. Se mere på https://www.skat.dk/skat.aspx?oid=2234759

Maskinbroderi

Vort fjerde kompetenceområde, maskinbroderi, blev tilføjet i 2003. ”Maybritt, min kone, havde haft et vikariat på fritidsgården i Hårlev, som leder af en systue. Her lavede hun, udover at lade børnene sy tøj de kunne bruge til noget bagefter, også lidt broderier på tøjet på sin egen medbragte hobby-broderimaskine” siger Filip og fortsætter: ”Da stillingen blev sparret væk, tænkte vi at den broderi- ekspertise måtte kunne udnyttes på anden måde. Vi ville tilbyde maskinbroderi på profilbeklædning og arbejdstøj.

Vi begyndte at reklamere lidt og tilbyde os til andre firmaer i Herfølge Boldklubs erhvervsklub (Nu NETVÆRKET HB Køge). Det gav efterhånden så meget arbejde at vi måtte investere i en stor industrimaskine. Og siden er det bare gået stærkt med at brodere på tøj. Vi løser alle typer af opgaver. Firmalogoer. Navne. Få eller mange enheder. Fra små navneskilte til uniformer til store logoer, der fylder en hel ryg. Vi kan i dag også lave transfer- og silketryk på tøj.

Vi kan levere alt i tøj fra størrelse XXS til 7XL. Vi har profiltøj fra StormTech, YOU, Camus, B&C, Sols, Myrtle beach, James & Nicholson, Fruit of the Loom, Kentaur og samt arbejdstøj fra Engel og Snickers. Når blot kunden får det at se og rører ved det - så et det let at sælge tøjet til dem” forklarer Filip Christiansen.